Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 09:21 - Таблица на биоритмите на човека и как да ги накараме да работят за нас!
Автор: kostas Категория: Рецепти   
Прочетен: 3026 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вижте какво представляват биоритмите и как можем да ги накараме да работят за нас!

Биоритмичните изменения в състоянието на организма са били изучавани още от бащата на медицината, Хипократ!

image Накарайте биоритмите да работят за вас!

Самото определение „биоритми” говори за същноста си: това е биологичният часовник на човешкия организъм, който определя хода на времето и регулира жизнените си процеси, така, че да се повтарят през определен интервал, наречен ритмичност.

Сигурно сте забелязали, че в живота ви се редуват периоди на приповдитнатост и подтиснатост. Както и умора и приток на сили през различните части на деня. Обикновено се случват по едно и също време. Това е така, заради пиковете и спадовете в цикъла на вашите биоритми.

Предлагаме ви таблица на основните биоритми в човешкото тяло. Опознавайки ги и наблюдавайки себе си и промените на тялото ви през деня, вие можете да направите така, че биоритмите да работят във ваша полза!

5 часа сутринта- макар, да си мислите, че спите сладко. Всъщност в този час започва постепенното събуждане и началото на активността на вашето тяло и всички органи.

6 часа сутринта – Започва увеличаване на отделянето на адреналин в тялото и поради тази причина по-това време се събуждат всички хора, които страдат от тревожна напрегнатост, лоши мисли и депресия.

 7 часа сутринта – започва активността на стомаха. За това всичко, което сте хапнали на закуска ще се усвои максимално добрe.

9 часа сутринта – Лек спад на активността. Затова е хубаво да се заемете с по-лесните задачи.

10 часа сутринта – Всички органи се включват на максимални обороти за следващите 2 часа. Подходящо време за изпълнение на по-трудните задължения.

12 часа – настъпва умора. Хубаво е да изпиете чаша чай. В чая също се съдържа кофеин, но той е 4 пъти по-малко от този в кафето.

13 часа – В стомаха ви се излива максимално количество стомашен сок и тялото ви се нуждае от питателна храна, богата на белтъчини. Така, че – време е за обяд!

14 часа – през този един час е най-силната активност за деня! Използвайте я!

 15 часа – това е часът в който пикочният мехур е най-активен. Затова хората, които са на пречистващи диети, по това време е хубаво да пият повече вода, защото ще има най-голям ефект. Сега е времето, да изпиете лековитите отвари, за каквото и да било, защото сега ще имат най-голям ефект!

16 часа – подем на физическата дейност и спад в умствената! Хубаво е да направите малка разходка за да засилите активността.

17 часа – най-висока активност на бъбреците. Преработват и пречистват всяка течност в тялото най-добре! Можете да си позволите и някои малко по-вредни неща.

18 часа – Повишава се кръвното налягане. Хората с лабилна нервна система стават по-раздразнителни

19 часа – нов подем на физическата активност. Организмът преминава във фаза на възстановяване. Затова сега е моментът за физически упражнения, както и да направите плана със задачите  за следващият ден.

20 часа – започва активна дейност на мозъка. Сега е моментът за довършите работата, която сте имали намерение да оставите за утре! 21 часа – организмът се настройва за отдих. Възможно е да почувствате лека сънливост.

23 часа – това е идеалното време за сън. Ако не си легнете, най-вероятно ще се насочите към хладилника, защото ще изпитате глад.

24 часа – Това е времето, в което клетките се обновяват най-бързо. Организмът е в процес на възстановяване на разрушените структури и настъпва период на пълен покой. И за да бъде възстановителният процес възможно най-пълноценен е хубаво да сте заспали. На сутринта, ще забележите ефекта в огледалото!

Гергана Борисова







Гласувай:
5



1. анонимен - Май има нещо вярно.
27.05.2012 10:23
Май има нещо вярно.
цитирай
2. kostas - )) Това -" май" , не звучи убедително............ така е -част от нещата!!
27.05.2012 10:45
* kushel - Май има нещо вярно. *
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286349
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930